PROJECTE CUIDEM ELS GRANS

En col·laboració amb l’Institut Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i residències de gent gran de la ciutat. Aquest projecte està funcionant a Mataró des de 2011. 

La Fundació Lotus Blau va posar en funcionament un projecte d’acompanyament i suport a gent gran (més grans de 60 anys), que té difcultats per valer-se per si mateixa. Aquest projecte de voluntariat ofereix a les persones interessades que es trobin soles, per la seva edat, per la seva situació familiar i social, etc. l’oportunitat de compartir una estona amb una altra persona, ja sigui passejant, parlant, jugant a cartes… Es tracta de cuidar els grans acompanyant-los en la seva solitud, que tinguin algú amb qui parlar, donar-los suport en la fase final de la seva vida si no tenen ningú amb qui compartir-la. Moltes persones grans es troben molt soles. Davant les retallades socials que hi ha, la Fundació vol promoure la mobilització ciutadana per donar suport humà i ajudar que tots estiguem una mica més connectats.

Sovint la gent gran queda segregada per la societat a causa de la pèrdua de fortalesa física. La nostra societat té tendència a valorar molt aquesta fortalesa, així com a la joventut, i a pensar que la gent gran és una nosa. La Fundació promou la revaloració d‟aquesta part de la societat. Es vol establir una relació humana en què les dues parts en surtin beneficiades. Si bé la vellesa no comporta necessàriament saviesa, l’experiència de tota una vida pot ajudar molt els qui encara han d’experimentar-ne les diferents fases. De la mateixa manera que hi ha gana al món perquè deixem que sigui així (per manca de generositat), hi ha persones que viuen a la solitud, perquè nosaltres també ho permetem.

Potser algunes persones adultes volen fer alguna cosa, els interessa aquest assumpte i voldrien actuar, però no troben el camí que cal seguir. Des de la Fundació es crea el camí perquè aquells que vulguin donar la seva ajuda durant una hora a la setmana, ho puguin fer. Aquest servei s’ofereix gratuïtament als beneficiaris, la gent gran.

Aquest projecte està pensat per servir tota la comarca del Maresme.