Pilates a Mataró

Què és el Pilates?

El Pilates es basa en exercissis fonamentats en la cal·listènia, el yoga i el ballet. Aquests exercicis potencien la fortalesa dels principals grups musculars del cos, treballant-los de forma equilibrada i conscient, tenint una especial incidència en els grups musculars profunds. Aquests grups musculars tenen una funció molt important en la postura i moviment del cos.

Pilates a Mataró

Breu historia del Pilates:
Als anys 1920 Joseph Pilates va adonar-se que la vida moderna tenia un fort impacte en l’estat físic de les persones. Inspirat pel malestar general que veia i en les seves pròpies experiències, va treballar en un mètode per enfortir el seu propi cos i després difondre’l arreu en benefici de tothom. El mètode va servir molt a atletes o ballarins lesionats i que poguessin retornar a la seva pràctica ràpidament i mantenir el cos en bona forma per poder evitar futures lesions. Fins el dia d’avui, el mètode Pilates està servint a persones de tots els àmbits i estats físics a millorar la seva condició.

 

En què consisteix?

Els exercicis que es proposen a Pilates requereixen molta concentració al practicant. La concentració i el focus permeten connectar amb el punt energètic o el core, des d’on es realitzen els moviments.

Solem treballar sense arribar a què la musculatura quedi exhausta, de manera que el que es potencia més és la concentració i l’enfoc, més que arribar a suar.

Cada sessió de Pilates al Lotus a Mataró, té una durada de 45 minuts. La classe està constituïda per diferents exercicis que es repeteixen entre 5 i 10 vegades.

Pilates a Mataró

La qualitat del moviment és més important que la quantitat de repeticions

Les classes de Pilates busquen l’estat de connexió amb el cos i la concentració. Així doncs, els moviments dels exercicis solen ser suaus i lents, utilitzant, principalment, el control dels moviments a través de la musculatura abdominal.

Les classes de Pilates a Mataró, són per tothom?

Sí, sense cap dubte. Cada alumn@ farà la seva pràctica sense exigir-li arribar enlloc. Es tracta de connectar amb el cos, la concentració i de treballar cada un amb el seu cos i amb l’estat d’aquest en cada moment.

Quins són els beneficis de Pilates?

 • Millora la flexibilitat
 • Tonifica la musculatura del cos
 • Potencia la força del core: el conjunt de la musculatura abdominal, lumbar, de l’esquena i malucs.
 • Equilibra la força dels dos costats del cos
 • Millora la salut de la columna vertebral
 • Millora la postura corporal
 • Ajuda a evitar lesions
 • Potencia la coordinació i l’equilibri
 • Relaxa la tensió muscular
 • Millora la salut de les articulacions
 • Potencia la capacitat pulmonar i la circulació sanguínia
 • Millora la concentració i l’enfoc
 • Millora la consciència corporal
 • Alleuja l’estrès
 • Propicia la relaxació

Què és el core?

El core, o també dit Powerhouse, és el centre o nucli del cos, la zona que s’encarrega de proporcionar estabilitat a la postura del cos. És el nostre centre de gravetat.
Es troba just sota el melic i el componen la musculatura abdominal (transvers i recte), lumbar, oblics, diafragma, els glutis, el sol pelvià i la musculatura profunda de la columna.
Del core neix la força que genera el moviment del cos. Enfortir els muscles del core aporta fortalesa a l’estructura del cos i als moviments. És la clau per a un cos fort i sa.
Aquesta faixa de musculatura que és el Core, té una funció molt important tant per a atletes, com per a persones que no practiquen esport. La musculatura abdominal fa de protector i de faixa per als òrgans interns; ens ajuda a respirar i tenen una funció crucial en la nostra postura. La musculatura dels malucs estabilitza el cos en els moviments quotidians. La musculatura de la zona lumbar manté una postura correcta del cos.
Tot el que ens aporta el treball del core, ens ajudarà a evitar lesions, pinçaments, males postures o lumbàlgia, entre d’altres.

Per tot això, t’animem a practicar Pilates al Lotus de Mataró, on podràs combinar les classes de Pilates amb classes de Yoga o Fit Back (Reeducació Postural), que t’ajudaran a tenir una vida més saludable i agradable.

Últimes notícies