Ioga Maresme. Guia bàsica per principiants

ioga maresme

Des de la nostra escola de ioga al Maresme, volem ajudar-te a entendre per què es practica ioga i explicar-te una mica les bases d’una classe de ioga.

Fa temps que sents a parlar del ioga i de tots els seus beneficis? Tens la idea que el ioga és seure de cames creuades i cantar Ooooooommm…? Creus que no pots practicar ioga perquè ets tan poc flexible o perquè la teva ment és molt inquieta i no suportaries estar parat gaire estona en silenci? Creus que el ioga és una pràctica molt suau i massa tranquil·la i tu el que vols és tonificar i cansar-te?

Ok, llegeix aquest article i després de llegir-lo, et convidem a venir a provar una classe de ioga al Maresme, al Lotus Blau, i a descobrir una pràctica que pot canviar la teva manera de viure el dia a dia.

Per començar, la bellesa del ioga rau en el fet que és una pràctica per TOTHOM. No has de ser cap mena de contorsionista, ni cap mena d’espiritual, ni tampoc cal que estiguis molt en forma. Tant si ets jove, gran, tens un pes per sobre del qual et tocaria o per sota, si tens una vida sedentària o molt moguda… sigui com sigui, el ioga t’ofereix tots els seus beneficis perquè puguis aprendre a viure amb més tranquil·litat. Et portarà calma mental i enfortirà el teu cos.

I sobretot, no et deixis impressionar pel vocabulari del ioga ni pels “portes” d’alguns centres de ioga que potencien un ioga ostentós. La pràctica del ioga no té res d’exibicionista ni competitiu. Si vols una bona pràctica de ioga, busca un centre en el qual et sentis còmod@.

L’estructura bàsica d’una classe de Hatha Ioga al Maresme és la següent:

Pranayama o exercicis de respiració:

Al començament de la classe es practiquen els exercicis de respiració. Al Lotus Blau ioga Maresme practiquem Kapalabati i Anuloma Viloma. La respiració és el fil conductor al llarg de tota la classe, sempre inspirant i expirant pel nas. Al principi de la classe es fan els exercicis concentrats de respiració que ajuden a calmar la ment i incrementa la concentració, també restableixen el flux de l’aire dels dos costats nasals, de manera que s’equilibra el sistema nerviós i l’estat energètic del cos.

Salutació al sol o postures de escalfament:

Seqüència de vàries postures que ens ajuden a despertar el cos i activar-lo energèticament. És la millor fórmula per començar la classe.

Asanas o postures parats:

Les diferents postures que practicaràs en una classe de ioga són un mitjà per ajudar-nos a trobar el benestar físic i mental. N’hi ha de diferents tipus. A la nostra escola de ioga al Maresme les practiquem totes:

  • asanas de peu
  • asanas d’extensió
  • asanas de flexió
  • asanas de torsió
  • asanas d’equilibri
  • asanas invertides
  • asanas de relaxació

Sivasana o relaxació final a la classe de ioga al Lotus Maresme:

És una de les postures més importants de la classe, i encara que sembli la més fàcil, té la seva complexitat. Es fa estirats a terra de panxa amunt i es tracta de deixar el cos completament relaxat, la ment tan quieta com puguem, però sense adormir-nos. Deixant que només existeixi el moment present… de fàcil no en té gaire!

 

A l’escola de ioga del Maresme de la Fundació Lotus Blau optem per una pràctica activa amb una certa exigència física que potencia l’energia i la concentració.

Quan vens a provar-la?

Últimes notícies